sâmbătă, 1 septembrie 2007

Vibratiile gandurilor


La mine in bucatarie sta scris, pe o placa de faianta, un citat arhicunoscut al carui impact psihologic este minim la o prima lectura: "Atunci cand iti doresti ceva cu adevarat[...]".
Ma intreb cati oameni au puterea sa se gandeasca in mod profund si constant la un lucru pana cand acesta devine realitate? Exista o teorie, valabila si pentru coincidente, conform careia, atunci cand ne gandim la ceva transmitem o vibratie in univers. Atunci cand vibratia gandului nostru intalneste o alta identica, gandul se transforma in realitate. Asa putem intalege de ce uneori cand vorbim despre cineva, de exmplu, fie ne intalnim cu persoana respectiva, fie ne suna. Vibratia gandului nostru s-a intalnit cu vibratia gandului celeilalte persoane. Problema pare sa fie faptul ca vibratiile odata transmise nu rezista prea mult. De aceea, daca nu mentinem constanta gandului nu putem ajunge la un rezultat. Se poate la fel de bine ca vibratiile ce ar trebui sa se intalneasca sa nu porneasca de la aceeasi forma de gand si atunci, din cauza micilor variatii de forma, cele doua vibratii trec una pe langa cealalta fara a recunoaste similitudinile...si nimic nu se intampla. Pare destul de complicat sa reusesti sa formulezi un gand in asa fel incat sa se poata incadra in lungimea de unda a altuia, trecand peste aceste diferente de forma. Depinde insa si de taria vibratiei pe care o transmiti si de puterea de concentrare a fiecaruia. Daca iti doresti ceva dar in adancul sufletului simti ca e imposibil sa se realizeze, atunci transmiti vibratii distorsionate care pot atrage materializarea contrariului dorintei tale (vorba ceea...ai grija ce-ti doresti). Materializarea unui gand poate sa dureze ani de zile si...cati au puterea sa pastreze constanta atata timp? Cunosc pe cineva care o face. Cunosc pe cineva care are rabdarea necesara pentru a visa cu ochii deschisi la ceva ce pare imposibil si puterea de a mentine speranta in orice conditii. Am dovada vie ca gandurile devin realitate atunci cand universul creeaza conditiile necesare intalnirii a doua vibratii atat de particulare incat nu s-ar crede ca se pot asemana. Am exemplul necesar pentru ca de fiecare data cand imi arunc ochii peste citatul de pe faianta sa ma gandesc ca am sa reusesc si eu...intr-o buna zi pentru ca intr-adevar "Atunci cand iti doresti ceva cu adevarat tot universul conspira la realizarea dorintei tale" (Cohelio, Alchimistul)...

Un comentariu:

Unknown spunea...

Frumos articolul. :) Si eu cred ca este posibil ca abia dupa muuult timp sa ti se indeplineasca o dorinta ... si ca e nevoie sa fii constant in "emiterea" gandului respectiv ;) Eu inca sunt in asteptarea miracolului" pe care il doresc in viata mea ":)